عبارت هفتم

أَلَا إِنَّهُ النَّاصِرُ لِدِينِ اللَّهِ؛

آگاه باشيد که او ياور دين خداست.

اين عبارت در واقع تکميل‌کنندة عبارت «أَلَا إِنَّهُ الظَّاهِرُ عَلَى الدِّين» است. در این عبارت مراد از دین خدا «اسلام» است که پیامبر(ص) در همین خطبه غدیر به این موضوع اشاره کرده است: «إِنَّ الدِّينَ عِنْدَ اللَّهِ الْإِسْلامُ».1

ما ميدانيم که تمام انبياء و ائمه، يار دين خدا و یاری دهنده آن هستند ولی معلوم مي‌شود ذکر اين خصوصيت براي امام زمان ع به گونه­اي است که با ديگران فرق دارد و فرقش اين است که نصرت واقعي دين خدا وقتي است که کليه آثار شرک از دنيا برداشته شده و دين خدا بر تمامي زمين گسترده شود و آيات خدا تحقق يابد:

هُوَ الَّذي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدى‏ وَ دينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ. 2

و روايات متعددي داريم که مصداق اين آيات، قائم آل محمد، امام زمان(ع) است.  با توجه به عبارت «أَلَا إِنَّهُ الظَّاهِرُ عَلَى الدِّين»، عبارت «أَلَا إِنَّهُ النَّاصِرُ لِدِينِ اللَّه» به این معناست که امام زمان(ع) تمام اسلام را در جهان پياده مي‌کند و دين خدا را در تمامي گسترة زمين با ابلاغ و اجرا ياري مي‌کند؛ لذا امام زمان(ع) هم وظیفة ابلاغ و هم وظيفة اجرا دارند.

البته لازم به ذکر است که در این قسمت یکی از ویژگی های یاران امام زمان ع را در دوران غیبت بیان کنیم که آن عبارتست از اینکه آنان باید در دوران غیبت، دین خدا را هم قولاً و هم عملاً یاری کنند. و این در حالی است که علاوه بر یاری کردن دین خدا توسط خودِ امام زمان ع در دوران غیبت وظیفه یاران او نیز هست و یاران آن بزرگوار در زمان غیبت تمام تلاش خود را به کار می بندند تا با یاری دین خدا زمینه ظهور آن حضرت را فراهم آوردند.

  • 1. آل عمران: 19.
  • 2. توبه: 33؛ صف: 9؛ فتح: 28.